ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотожурналісти Малолєтка і Чернов здобули премію "За свободу преси"

13.12.2022, 14:23

Фотографів, які документували війну під час оточення Маріуполя, Євгена Малолєтку та Мстислава Чернова, відзначено міжнародною премією "За свободу преси" (Press Freedom Awards).

Про це повідомляється на сайті міжнародної організації "Репортери без кордонів" (RSF).

Імена лауреатів оголосили в понеділок, 12 грудня, в Парижі. Під час церемонії виступив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Символічно, що саме цими днями Міжнародна федерація журналістів закликала світову спільноту відреагувати, а ООН – ухвалити Конвенцію на захист прав журналістів. У 2022 році у світі було вбито 67 журналістів. Найбільше представників медіа з-поміж 21-ї країни загинули саме в Україні. За даними моніторингу Інституту масової інформації протягом дев'яти місяців повномасштабної війни в Україні понад 40 журналістів вбито під час виконання професійних обов'язків, дев'ять – поранено, щонайменше 15 журналістів зникли безвісти", – сказав  міністр.

Двоє медійників, які стали лауреатами премії, перебувають за ґратами. Це іранська журналістка і правозахисниця Наргіз Мухаммаді та марокканський журналіст-розслідувач Омар Раді.

Загалом на премію цього року номіновано 15 журналістів і ЗМІ з 15 країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!