ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф зібрав сотні оголених людей біля Мертвого моря для привернення уваги до його висихання

18.10.2021, 13:02
Фото – скріншот з відео theguardian.com
Фото – скріншот з відео theguardian.com

Американський фотограф Спенсер Тунік зібрав близько 200 оголених людей на березі Мертвого моря на півдні Ізраїлю для привернення уваги до висихання моря.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на AFP.

54-річний фотограф уже втретє фотографує оголених людей біля Мертвого моря, яке щороку висихає приблизно на метр. Десять років тому він зібрав понад 1000 оголених моделей.

“Для мене тіло уособлює красу, життя та кохання”, – розповідав Тунік, який у всьому світі провів десятки проєктів з оголеними моделями.

Цього разу чоловіки і жінки були пофарбовані білим кольором. Так Тунік хотів нагадати про біблійну історію про дружину Лота: вона нібито перетворилася на соляний стовп.

Моделей розмістили на бурих пагорбах з видом на бірюзове озеро. Частина людей стояла рівно, інші – нахилившись.

Проєкт підтримало Міністерство туризму Ізраїлю, яке оплатило переліт і наземні витрати фотографа. Деякі консервативні сили країни виступали проти проєкту, називавши його “подією масової гидоти”.

Однак мер міста Арад, що неподалік Мертвого моря, Нісан Бен Хамо вважає, що фотопроєкт популяризує місто та допоможе зібрати кошти на музей про водоймище.

Мертве море розташоване на території Ізраїлю та Йорданії. Наразі його площа становить 605 кв. км, а в 1930 році вона була 1050 кв. км.

Воду опріснюють, щоб забезпечити потреби сільського господарства, промисловий видобуток копалин теж призводить до того, що кількість води зменшується.

Liked the article?
Help us be even more cool!