ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф TUT.BY отримає посвідку на проживання в Україні

14.10.2021, 12:45
Фото - Marina Kovaliova, фейсбук Вадима Заміровського
Фото - Marina Kovaliova, фейсбук Вадима Заміровського

Україна надасть журналісту Вадиму Заміровському посвідку на проживання і продовжуватиме підтримувати незалежних журналістів, які створюють справжні якісні медіа для Білорусі.

Про це написав у фейсбуці прессекретар Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький, повідомляє ZMINA.

Раніше Державна міграційна служба України відмовила фотографу TUT.BY Вадиму Заміровському в отриманні посвідки на проживання через технічні неточності в документах. Йому запропонували подати документи заново. Однак деякі офіційні папери Заміровський заново подати не може, оскільки вони підписані редактором, заарештованим у Білорусі. Колегам з Білоруської асоціації журналістів вдалося розв’язати цю проблему.

“Ми щойно спілкувалися з головою Державної міграційної служби України пані Наталією Науменко, яка розуміє проблеми наших колег і знайшла вихід із ситуації. Дякуємо за розуміння та бажання допомогти. Це дуже важливо. Також дякую всім колегам, які долучилися до розв’язання цього питання. Солідарність. Взаємопідтримка. Разом нас багато”, – написав  Горецький.

Нагадаємо, кілька днів тому у Білорусі 11 фігурантам “справи TUT.BY”, які перебувають у СІЗО вже чотири місяці, продовжили строк утримання під вартою ще на два місяці, вдові засновника компанії, письменниці Юлії Чернявській продовжили домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!