ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф New York Times розповів, як зробив фото кулі біля вуха Трампа

15.07.2024, 15:40

Фотограф New York Times Дуґ Міллз розповів, як зробив фото кулі, що пролітає повз вухо колишнього президента США Дональда Трампа. Він намагався сфотографувати Трампа між прапором і подіумом, коли почув гуркіт.

Про це він розповів в інтерв’ю CNN. 

“У мене немає зброї, тож я не знаю, як звучить гвинтівка AR-15, ніколи її не чув, тож спершу я подумав, що це мотоцикліст чи якась машина, а потім побачив, як він хапається за вухо, морщить обличчя й негайно нахиляється”, – розповів фотограф.

Коли Трамп нахилився, говорить Дуґ Міллз, він хотів оббігти збоку й спробувати зняти Трампа на землі.

Дональд Трамп під час замаху. Фото – New York Times, Дуґ Міллз

“І, коли я туди дістався, його вже повністю затулили агенти спецслужби й персонал кричав, спецслужбовці кричали на мене, кричали на інших фотографів (нас у буферній зоні було четверо): “Вниз, стрілець поблизу, вниз!” І я, мабуть, зробив чи не найбезпечнішу річ, бо я зреагував, кинувся просто до сцени й почав знімати, як і багато інших фотографів”, – додав фотограф.

На запитання ведучої, чи знав він, що зняв “те саме” фото, де видно кулю, яка пробила вухо Трампу, Міллз відповів, що “не мав жодної гадки”.

“Коли я почав переглядати матеріали зі своєї камери, щоб перекинути їх редакції, я передусім думав, що мушу зняти, як він сходить зі сцени, закривавлене вухо, його нескорений жест кулаком, тож спершу я надіслав саме ці знімки”, – зазначив фотограф.

Потім, за його словами, пул журналістів відвели якомога далі від сцени, і, коли Трампа відвезли до лікарні, охорона сказала, що потрібно залишити “місце злочину”.

“Тож нас буквально відвели до намету президента, де він зазвичай перебуває перед виходом на сцену. Там був персонал, було багато сліз, службовці обіймали одне одного, кілька медійників теж були доволі засмучені…” – сказав фотограф. 

Нагадаємо, 13 липня в США стався замах на Дональда Трампа під час його виступу перед прихильниками в місті Батлер. Трамп повідомив, що куля пробила верхню частину його правого вуха.

Підозрюваного в нападі застрелили на місці події співробітники секретної служби США. Під час стрілянини один перехожий загинув, ще двоє отримали важкі поранення.

5 листопада 2024 року в США відбудуться президентські вибори.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!