ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф Максим Козменко розповів, як документує воєнні злочини росіян

05.02.2024, 16:30
Альона Чорна
Фото Альони Чорної
Фото Альони Чорної

У Чернівцях у "Гончаренко центрі" відбулася зустріч з фотожурналістом  Максимом Козменком. Долучитися до розмови й поставити питання міг будь-хто. Під час заходу  фотограф розповів про досвід роботи в червоних зонах пандемії, воєнну документалістику та висвітлення знакових подій міста, області й країни.

Максим Козменко
Фото Альони Чорної

У коментарі представниці ІМІ Максим Козменко розповів про головні правила роботи в зоні бойових дій, яких завжди дотримується в роботі:

"Що ближче до фронту, то більший ризик потрапити під обстріл. Це логічно і зрозуміло, мабуть, кожному. Перебуваючи в прифронтових містах, найперше спілкуюся з місцевими. Військовий чи мешканець села, міста розкажуть про інтенсивність обстрілів, місця, куди цілять вороги. І тоді вже розумію приблизний ступінь небезпеки. Із собою завжди ношу тактичну аптечку, турнікет. Незалежно від відстані до фронту. Бронежилет і каску теж маю, завдяки ІМІ", – каже фотожурналіст. 

слухачка фотографа Максима Козменка
Фото Альони Чорної
Фото Альони Чорної

Козменко зауважує: важливо пам'ятати, що на прифронтових територіях усюди чатує небезпека.

"На східних землях ще багато є нерозмінованих полів. Та й снарядів нерозірваних чимало. Тому вештатися за межами розчищених доріг не варто. Знімати будь-яку військову техніку на відкритих упізнаваних ділянках не можна, щоб не полегшити рашистам пошук цілей для обстрілів", – зазначає Максим. 

розмова з фотографом Максимом Козменком
Фото Альони Чорної

Йшлося на зустрічі й про медичну допомогу військовослужбовцям. Нещодавно Козменко висвітлив роботу першого мобільного стоматологічного кабінету для військовослужбовців на фронті, місія якого – повертати стоматологічне здоров'я українським бійцям.

Козменко – один з перших в Україні, хто робив репортажі з червоних зон у лікарнях Чернівецької області під час пандемії COVID-19 та розповідав про боротьбу за життя на кожній ланці медицини: від лабораторії до реанімації. 

Liked the article?
Help us be even more cool!