ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фото з полярним ведмедем, що спить, стало переможцем конкурсу світлин дикої природи

08.02.2024, 14:07
Фото-переможець зі сплячим білим ведмедем. Фото – Німа Саріхані / соцмережа X Wildlife Photographer
Фото-переможець зі сплячим білим ведмедем. Фото – Німа Саріхані / соцмережа X Wildlife Photographer

Світлина з полярним ведмедем, що спить, згорнувшись на айсбергу, стала переможцем цьогорічної міжнародного конкурсу дикої природи Wildlife Photographer у номінації “Приз глядацьких симпатій”, повідомляє CNN.

Автором фото є британський фотограф-любитель Німа Саріхані. Він зазначив, що нагорода за світлину “Крижане ліжко”, зняту поряд з архіпелагом Свальбард у Норвегії, є для нього честю і що фото викликало в глядачів “потужні емоції”, зокрема надію.

“Зміна клімату є найбільшим викликом, що стоїть перед нами, але я сподіваюся, що ця фотографія також стане джерелом надії: у нас іще є час виправити безлад, який ми спричинили”, – додав Саріхані.

За словами організаторів, свої голоси на конкурсі віддало 75 тисяч людей – рекордна кількість.

“Крижане ліжко” стала однією з 25 світлин, що потрапили до короткого списку конкурсу. Загалом на конкурс було надіслано 50 тис. фотографій. Премію Wildlife Photographer of the Year організує й видає Лондонський музей природничої історії.

Директор музею Дуґлас Ґурр назвав переможний знімок “влучним” і “таким, що захоплює подих”.

“Це зображення змушує задуматись і є яскравим нагадуванням про невіддільний зв’язок між твариною і її середовищем, слугує наочною репрезентацією шкоди, якої завдають глобальне потепління і зникнення природних середовищ”, – зазначив Ґурр.

Окрім переможця на високу оцінку заслужили четверо фіналістів. Усі зображення будуть виставлені в музеї природничої історії в Лондоні до 30 червня.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук 

Liked the article?
Help us be even more cool!