ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фото татуювання запорізької медійниці з'явилося на першій шпальті спецвипуску шведського журналу

Татуювання, яке зробила собі запорізька медійниця після окупації частини Запорізької області. Фото – Михайло Палінчак / фейсбук Малої Галереї Мистецького арсеналу
Татуювання, яке зробила собі запорізька медійниця після окупації частини Запорізької області. Фото – Михайло Палінчак / фейсбук Малої Галереї Мистецького арсеналу

Фото татуювання, яке зробила собі запорізька медійниця після окупації частини Запорізької області, стало ілюстрацією для спеціального випуску шведського журналу Dagens ETC.

Спецвипуск, присвячений другій річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, вийшов у друк 23 лютого.

Фото татуювання запорізької медійниці з'явилося на першій шпальті спецвипуску шведського журналу Dagens ETC. Фото сторінки – Dagens ETC

Вперше фото медійниці з татуюванням мапи України й серця, вибитого на окупованій частині Запорізької області, з'явилося в німецькому виданні SZ magazine 24 листопада 2023 року. Про це регіональній представниці ІМІ на умовах анонімності повідомила власниця татуювання.

Автор цього фото – фотограф Михайло Палінчак. 

У коментарі ІМІ Михайло розповів, що цю фотографію він зробив в Ужгороді в жовтні 2023 року, коли працював над фотоісторіями про людей в Ужгороді, яких зачепила війна.

“Я побачив це фото в голові ще до того, як зняв його, поки ми розмовляли з героїнею, випадково побачивши татуювання. Ми мали лише поговорити, і я не планував її фотографувати, але так трапилось, що вона була в рожевій кофті, а сиділи ми в кафе з рожевими стінами. Усе склалось”, – розповів Михайло.

За його словами, після публікації фото починають своє самостійне життя й важко сказати заздалегідь, де вони опиняться. Він додав, що для нього було головним, що героїні фото сподобалось.

Зараз фотографія з татуюванням демонструється на фотовиставці Михайла Палінчака “Висвітлення” в Києві, в Малій галереї Мистецького арсеналу. Вона триває  до 25 лютого.

На фейсбук-сторінці галереї повідомляють, що роботи фотографа стосуються незворотних наслідків війни, безпрецедентних воєнних злочинів та нездоланного болю в Херсоні, Ізюмі, Бучі, Ягідному, Чорнобильській АЕС. 

Також фотографія, на якій зображене татуювання запорізької медійниці, зараз демонструється в Римі, музеї MAXXI, де 22 лютого також відбулося відкриття групової фотовиставки.

Liked the article?
Help us be even more cool!