ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фішинг у Facebook: шахраї намагаються отримати доступ до персональних даних

Фото – BAOMOI.COM
Фото – BAOMOI.COM

Адміністраторам груп у Facebook почали надходити повідомлення в месенджер, у яких шахраї пропонують перейти за посиланням, щоб запобігти блокуванню сторінки. 

Про це повідомив Центр протидії дезінформації у своєму телеграм-каналі.

Шахраї пишуть, що нібито через серйозні порушення спільноти їхню сторінку буде заблоковано протягом 24 годин. І, щоб цього не сталося, потрібно перейти за посиланням та оскаржити рішення про блокування тієї чи іншої групи.

Центр закликає в жодному разі не переходити за посиланнями сумнівного типу. 

“Мета шахраїв – змусити перейти користувачів за такими посиланнями, щоб у подальшому отримати доступ до сторінки у Facebook або заволодіти персональними даними користувачів, зокрема банківськими рахунками”, – зазначає центр.

Крім того, зазначає центр, адміністрація Facebook не надсилає сповіщень подібного змісту в особисті повідомлення. У разі отримання такого повідомлення потрібно надіслати скаргу на допис і заблокувати джерело його розповсюдження, радить відомство.

Фото ЦПД

У разі ж втрати доступу до своєї сторінки в соцмережі потрібно звернутися до кіберполіції або інших компетентних органів, зазначає Центр протидії дезінформації.

Зазначимо, що на фейсбук-сторінку ІМІ орієнтовно впродовж місяця регулярно надходять повідомлення від акаунтів, які називають себе службою підтримки Meta. Англійською, українською та російською мовами там стверджується, що сторінка порушила якісь правила і буде видалена. Щоб цього не сталося, потрібно перейти за вказаним посиланням.

Адміністратори сторінки ІМІ одразу відправляють скаргу на ці повідомлення із зазначенням, що це шахрайство. Деякі з цих фейкових сторінок уже видалено, але більшість досі активна.

Приклади фішингу, які отримує ІМІ у фейсбуці

Liked the article?
Help us be even more cool!