ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фінляндія заарештувала активи засновника Yandex

22.09.2022, 14:37
Фото – IB Photography / Shutterstock.com
Фото – IB Photography / Shutterstock.com

У Фінляндії заарештовано активи найбільшої російської пошукової компанії Yandex, засновником та генеральним директором якої є російський бізнесмен Аркадій Волож. Також заарештовано активи російських бізнесменів Бориса та Аркадія Ротенбергів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Helsingin Sanomat.

За даними видання, нові рішення про арешт фінська влада ухвалила в серпні та на початку вересня. Волож і брати Ротенберги перебувають у списку санкцій ЄС.

Згідно із серпневим рішенням, Яндекс керує транспортною службою Yango у Фінляндії та має центр оброблення даних у Мянтсялі, відпрацьоване тепло якого використовується в значній частині виробництва централізованого теплопостачання Мянтсялі.

Навесні Yandex Oy змінила назву на Global DC Oy у Фінляндії. Волож уже залишив посаду генерального директора та місце в раді директорів компанії. Однак це не звільнило його від санкцій.

Ротенберги заарештували акції компанії Långvik Capital та її частки у двох інших компаніях, зокрема найбільший критий льодовий стадіон країни, раніше відомий як Hartwall Arena, і СПА-готель Långvik в передмісті Гельсінкі.

Крім Ротенберга, ще один олігарх, Геннадій Тимченко, володіє значною часткою компанії Helsinki Halli. Його акції вже заарештовано.

Заморожування означає, що активи Långvik Capital не можуть бути передані в заставу, продані або в інший спосіб вжиті без дозволу судового пристава. Що стосується Ротенбергів, то це тимчасові заходи, які зазвичай передують фактичному рішенню про конфіскацію.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто оголосив, що уряд країни розробить рішення для обмеження в’їзду туристів з Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!