ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм Сенцова "Носоріг" отримав Ґран-прі фестивалю у Польщі

04.07.2022, 18:00
Фото - Держкіно
Фото - Держкіно

Фільм “Носоріг” Олега Сенцова отримав Ґран-прі кінофестивалю у Польщі - “Золоте гроно”, повідомило Державне агентство з питань кіно.

Повідомляється, що кримінальна драма стала найкращим фільмом польського фестивалю Lubuskie Lato Filmowe/Любуське кіноліто, що проходив у Лаґуві.

Фестиваль Lubuskie Lato Filmowe було засновано в 1969 році: тоді це був єдиний фестиваль польських художніх фільмів у країні. З 1990 року фестиваль фокусується на кінематографі посткомуністичних країн.

“Я особисто, і весь український народ, дуже вдячний за підтримку полякам, які виявилися нашими справжніми братами та сестрами, які підтримують нас у цю важку годину, коли у нас є такий потужний ворог. З такими друзями ми обов’язково переможемо!…”, - прокоментував Олег Сенцов, який зараз боронить Україну на фронті.

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував. 

Світова прем’єра стрічки відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі “Горизонти”, українська – на Київському тижні критики. Стрічку створено у копродукції України, Польщі та Німеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!