ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм про роботу поліції на Донеччині біля фронту здобув дві нагороди телепремії в США

Білі янголи
Фото – колаж поліції Донеччини

Документальний фільм “Білий янгол – кінець Мар’їнки” про війну в Україні та роботу поліції Донеччини біля фронту від німецького телеканалу ZDF здобув одразу дві нагороди в США – гран-прі та відзнаку в номінації “Докудрама” NYF 2024 (New York Festivals TV & Film Awards). Про це повідомила пресслужба МВС.

Переможців оголосили в Нью-Йорку 16 квітня під час віртуального гала-вечора Storytellers.

Фільм розповідає про знищення російськими військами міста Мар’їнка та боротьбу поліцейських за життя його жителів. Підрозділ поліції “Білі янголи” спільно з місцевою владою та волонтерами евакуював усіх місцевих до того, як місто остаточно захопили та зруйнували російські окупанти.

В МВС зазначили, що в основі фільму знімання німецьких журналістів, зроблені в Мар’їнці 2022 року, інтерв’ю з врятованими людьми та правоохоронцями 2023 року, а також записи з GoPro-камер поліцейських. Автор і режисер стрічки – Арндт Гінцель (Arndt Ginzel).

“Цей пронизливий фільм дає разючий погляд на руйнівні наслідки вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Мужні дії поліцейського Василя Піпи і його колег у місті Мар'їнка були виведені на перший план завдяки непохитній мужності й самовіддачі. Історія “білих янголів” символізує надію серед відчаю…  Вітаємо німецьке телебачення ZDF, а також усі уми, серця, що стоять за цією документальною драмою, зі створенням зворушливого і незабутнього твору, який виходить за межі розповіді й свідчить про реалії війни і безсмертя людського духу”, зазначили організатори премії на своїй Facebook-сторінці.

Група “Білий янгол”, яка працює на Мар’їнському напрямку, продовжує під вогнем евакуйовувати мешканців з інших населених пунктів, які штурмує Росія.

Як повідомляв ІМІ, документальний фільм проєкту "Крим.Реалії" (Українська служба Радіо Свобода) “Тиха депортація” отримав у США золоту нагороду телекінопремії New York Festivals 2024 (New York Festivals TV & Film Awards) у номінації “Права людини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!