ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм, замовлений Guardian, висунуто на Оскара

25.01.2019, 11:32
Фото - pressgazette.co.uk

Документальна стрічка “Шолудива вівця” (Black sheep), замовлена часописом Guardian, номінована на премію Оскар, повідомляє британська Press Gazette.

Це вперше в історії часопису. Переможців оголосять 24 лютого на церемонії в Лос-Анджелесі. “Шолудиву вівцю” режисера Еда Перкінса висунуто в категорії короткометражних документальних фільмів.

У фільмі йдеться про підлітка Корнеліуса Уолкера, мати якого вирішила переїхати всією родиною з Лондона до графства Есекс після вбивства сусідського хлопчика Дамілоли Тейлора. Він мешкав по сусідству, мав той самий вік, що й Уолкер, і також був чорношкірим.

“Корнеліус раптом зрозумів, що живе в  районі білих, де правлять расисти, – йдеться в описі історії фільму в Guardian. – Але замість того, щоб боротися з ними, він вирішує стати як люди, яких він ненавидить. Вони стають його родиною та охороняють його. І у свою чергу, Корнеліус занурюється в культуру насильства та ненависті. Але жорстокість і расизм щодо чорношкірих людей тривають, Корнеліус намагається поєднати свою дійсну особистість та своє нове обличчя”.  

Цей 25-хвилинний фільм можна подивитися на сайті Guardian. Він уже отримав низку нагород на інших кінофестивалях.

“Ми горді, що цей унікальний фільм визнано Кіноакадемією і що про історію Корнеліуса дізнаються ще більше людей завдяки цій номінації”, – сказав Чарлі Філіпс, редактор документального відділу в Guardian.

Liked the article?
Help us be even more cool!