ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фігуранти вбивства журналіста Сухобока отримали по 8 років в'язниці

27.05.2016, 12:15

19 травня Дніпровський районний суд Києва засудив до 8 років в'язниці фігурантів жорстокого вбивства журналіста Сергія Сухобока. Текст вироку опублікував адвокат Віктор Кобилянський на своїй сторінці в Фейсбуці, повідомляє LB.ua.

“Пономаря Артема Вікторовича визнати винним в скоєнні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, - ред.), ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, - ред.) КК України та призначити йому покарання: за ч. 2 ст. 121 КК України - у вигляді 8 років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 125 КК України - у вигляді 2 років обмеження волі. Згідно з ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити Пономарю Артему Вікторовичу остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі”, - йдеться в тексті вироку.

Таке ж рішення прийнято відносно ще одного фігуранта справи Володимира Дрожала.

Запобіжний захід суд залишив без змін до набрання чинності вироку.

“Стягнути з Дрожала В.В. і Пономаря А.В. процесуальні витрати за проведення експертизи в сумі 1350 грн 36 коп., в рівних частках по 675 грн. 18 коп. з кожного, на користь держави”, - йдеться в рішенні суду.

Також суд задовольнив цивільний позов дочки журналіста Анастасії Сухобок про відшкодування моральної шкоди.

“Стягнути з Дрожала Володимира Володимировича і Пономаря Артема Вікторовича на користь Сухобок Анастасії Сергіївни 90 тис. гривень морального збитку”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 13 квітня 2015 року в Києві був по-звірячому вбитий український журналіст Сергій Сухобок. Чоловіка вбили сусіди у стані алкогольного сп’яніння, з якими він конфліктував.

За фактом умисного побиття з летальним наслідком журналіста, засновника сайту “Обком” Сергія Сухобока слідчий відділ Дніпровського районного управління м. Києва розпочав кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Затримані зізналися у побитті потерпілого. Стосовно підозрюваних було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Міліція заявила, що вбивство журналіста Сергія Сухобока не пов'язане з його професійною діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!