ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фігурантами сумнівних матеріалів у жовтні залишились політики

03.11.2009, 04:23
37 журналістських матеріалів у 4 загальнонаціональних виданнях (газети «Факти», «Сегодня», «Экономические известия» та журналу «Корреспондент») були написані з порушеннями журналістських стандартів та містили в собі ознаки прихованої реклами, фігурантами більшості з цих матеріалів є кандидати в президенти України. Таку ситуацію констатували експерти Інституту Масової Інформації в жовтні.

 

1. «Факти» – 30

2. «Сегодня» - 1

3. «Экономические известия» - 6

4. «Корреспондент» - 0

Список дивіться ТУТ .

Найчастіше, на думку експертів, порушуються такі критерії як: збалансованість, точність та достовірність.

На предмет дотримання стандартів матеріали оцінювали експерти Тарас Шевченко (Інститут медіа права), Руслан Дейниченко (Могилянська школа журналістики) та Єгор Соболєв (Бюро журналістських розслідувань «Свідомо»). 

Також в ході дослідження було виявлено 32 матеріали, які були неналежно марковані як рекламні.

1. «Факти» – 0

2. «Сегодня» - 22

3. «Экономические известия» - 8

4. «Корреспондент» - 2

Список дивіться ТУТ .

Нагадаємо, що згідно з Законом «Про рекламу» матеріали, які привертають або підтримують інтерес до певної особи або товару мають бути марковані словом «Реклама» або «На правах реклами.

Цього місяця експерти констатували повну відсутність змін як щодо видань, в яких були виявлені замовні матеріали, так і щодо фігурантів цих матеріалів у тих самих ЗМІ.

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа» . Партнером ІМІ в цьому проекті є «Телекритика», що проводить моніторинг дотримання професійних стандартів українськими телеканалами.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!