ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фігурант схеми з фальшивими виборцями Трампа приховав від слідчих докази на альтернативному акаунті в Х

27.02.2024, 13:01

Кеннет Чізбро, юрист правих поглядів, який допоміг команді Трампа розробити схему з фальшивими виборцями під час виборів 2020 року, приховав від прокурорів штату Мічиган свій альтернативний акаунт у Twitter з десятками дописів, що його компрометують і суперечать його свідченням щодо власної ролі в схемі маніпулювання виборами, повідомляє CNN.

У тогорічній розмові з мічиганськими слідчими Чізбро стверджував, що не користується Twitter і не має жодних "альтернативних профілів". 

Але журналісти CNN змогли пов’язати таємний акаунт із Чізбро, спираючись на низку деталей, що збігаються з життям юриста, зокрема біографічну інформацію щодо його кар’єри, родини, подорожей та інвестицій. Цей анонімний акаунт під іменем BadgerPundit також виявляв гостру цікавість до процесу навколо виборної колегії, а контент на ньому збігався з приватною діяльністю Чізбро в той період.

Під час допиту в Мічигані, що відбувся в межах угоди Чізбро зі слідством, юрист вдавав поміркованого посередника, якого ввели в оману радикальніше налаштовані адвокати Трампа. За його словами, він вважав альтернативні списки виборців лише запасним планом на випадок, якщо команда Трампа виграє якийсь із 60 позовів для оскарження результатів виборів і треба буде потягнути час (чого не сталося). 

Але дописи BadgerPundit свідчать, що Чізбро пропагував набагато агресивнішу стратегію впливу на результати спочатку до виборів 2020 року, а потім за два дні після закриття виборчих дільниць. 

За кілька днів після виборів BadgerPundit писав, що судові позови не мають жодної ваги й що законодавчі збори штатів, де домінують республіканці, мають надсилати власних виборців до колегії, і прогнозував, що віцепрезидент Майк Пенс скористається із ситуації, щоб віддати перемогу Трампу. 

BadgerPundit опублікував понад 50 твітів, стверджуючи, що Пенс (який відмовився брати участь у схемі, заявивши, що вона суперечить конституції) мав повноваження, щоб порахувати голоси виборців на користь Трампа. 

В інтерв’ю із CNN адвокати Чізбро визнали, що деякі його твіти "вочевидь суперечать" його свідченням у Мічигані, а певні теорії, які він обстоював у мережі, "не збігаються" з його юридичними порадами команді Трампа. 

Чізбро "приховав від слідчих дуже важливі докази у формі цих дописів", стверджує Раян Ґудман, професор-правознавець Нью-Йоркського університету, який переглянув пости на прохання СNN. Експерт додав, що через ці дописи Чізбро може опинитись "у великій юридичній небезпеці".

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!