ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейгін оскаржив продовження арешту Сущенкові

30.11.2016, 11:35

Адвокат українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого в Росії в шпигунстві, Марк Фейгін оскаржив продовження йому арешту до кінця січня і має намір звернутися до Страсбурзького суду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Мною була подана апеляційна скарга на постанову Лефортовського суду про продовження арешту мого підзахисного, в якій я прошу обрати йому більш м'який запобіжний захід - домашній арешт”, - сказав Фейгін.

За його словами, суд першої інстанції в ході розгляду клопотання слідства про продовження арешту Сущенку необґрунтовано проігнорував документи з посольства України, відповідно до яких фігурант може перебувати під домашнім арештом в будинку прийомів посольства в Москві.

“Всі необхідні папери є в матеріалах справи, але суд навіть не став їх розглядати”, - сказав адвокат.

Також Фейгін додав, що має намір звернутися до Європейського суду з прав людини у зв'язку з кримінальним переслідуванням Сущенка і його взяттям під варту.

“Спочатку мені потрібно вирішити деякі процесуальні питання, пов'язані з тим, що оскаржувана постанова про арешт мого підзахисного і рішення апеляційної інстанції, як і всі матеріали справи, знаходяться під грифом “секретно”, що, мабуть, робить неможливим їх долучення до скарги в Європейський суд”, - сказав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 28 листопада Лефортовський районний суд Москви (Росія) продовжив арешт Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

29 листопада адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що вилетів у Париж для проведення зустрічей з офіційними особами Франції.

Liked the article?
Help us be even more cool!