ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фермера з Луганщини судитимуть за проросійську агітацію

12.01.2023, 17:45
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Під час стабілізаційних заходів у звільненому селі Невське Сватівського району Луганської області співробітники СБУ викрили ще одного пособника російських окупантів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Ним виявився  55-річний власник місцевого фермерського господарства, який має вплив на настрої в селі.

За даними слідства, під час російської окупації він вів серед місцевого населення активну проросійську агітацію. Закликав односельців підтримувати дії Росії та окупаційних військ. Стверджував, що окуповані росіянами території України є "руськими землями", агітував земляків співпрацювати з окупаційними "органами влади" й не визнавати на тимчасово захоплених ворогом територіях державний суверенітет України.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури пособнику окупантів повідомлено по підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Матеріали кримінального провадження скеровано до Павлоградського міськрайонного суду.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України викрила працівницю одного зі стратегічних об’єктів критичної інфраструктури Івано-Франківської області на виправдовуванні російської агресії та агітації за "рускій мір". 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!