ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейковий сайт Європарламенту виявився заповненим матеріалами RT

09.10.2019, 15:10
Фото – euvsdisinfo.eu
Фото – euvsdisinfo.eu

Сайт EP Today, який є нібито щомісячним новинним журналом Європейського парламенту, виявився заповнений здебільшого матеріалами російського пропагандистського мовника RT. 

Про це йдеться в матеріалі сайту Euvsdisinfo, який займається спростуванням кремлівської пропаганди, повідомляє “Європейська правда”.

В описі сайті EP Today (скорочено "Європейський парламент сьогодні") йдеться, що він створений тільки для членів Європарламенту, аби вони могли “писати статті про проблеми, які, на їхню думку, сьогодні є важливими”. Назва і логотип, коло з 12 зірок на синьому тлі створюють враження, що сайт безпосередньо підпорядковується Європейському парламенту.

Проте, як стверджується в публікації, цей сайт використовує офіційну назву європейської установи без юридичного дозволу. 

Європейський парламент зв'язувався з EP Today у вересні цього року з приводу несанкціонованого використання назви установи та запропонував шляхи виправлення ситуації і припинення введення в оману громадськості.

На сторінці EP Today вказано, що сайт призначений лише для членів Європарламенту, проте понад 99% матеріалів не є оригінальними, а 47% матеріалів на сайті з жовтня 2018 року є дослівними копіями матеріалів RT.

“Найчастіше вся домашня сторінка заповнена точними копіями статей RT. Одна і та сама стаття може навіть з'являтися кілька разів на одній сторінці”, – йдеться в матеріалі.

За понад два роки лише 25 матеріалів, опублікованих на сайті, належать членам Європарламенту.

EP Today має близько 145 тисяч підписників у Facebook та 6 тисяч у Twitter. Він створює близько 25 статей щодня.

Liked the article?
Help us be even more cool!