ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФБР розповіло, як зламало iPhone стрілка з Сан-Бернардіно

08.04.2016, 11:49

ФБР не може зламати ті моделі iPhone, які вийшли після iPhone 5s. Про це повідомляє The Verge з посиланням на заяву директора ФБР Джеймса Комі, повідомляє Газету.ру.

Комі розповів, що для злому смартфона терориста з Сан-Бернардіно бюро придбало “спеціальний пристрій” у третіх осіб. Він не став розповсюджуватися про засоби злому девайса, проте зазначив, що більш сучасні смартфони за допомогою даного обладнання ФБР зламати не може.

“Воно не працює з iPhone 6s, не працює з iPhone 5s. Таким чином, у нас є пристрій, здатний забезпечити доступ тільки до вузького прошарку моделей смартфонів”, - заявив Комі.

Також глава ФБР не став коментувати запити Apple, яка бажає дізнатися методи злому. За його словами, варто ФБР розкрити ці дані, як Apple виправить цю вразливість, а бюро втратить перевагу. Однак Комі зазначив, що ФБР, можливо, зупиниться у своїх спробах злому смартфонів на даному етапі.

Раніше повідомлялося, що ФБР допоможе прокуратурі Арканзасу зламати ще кілька iPhone.

Як повідомляв ІМІ, американський суд зобов'язав компанію Apple допомогти слідчим ФБР отримати доступ до інформації з телефону Саїда Фарука, який влаштував стрілянину в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно. Apple оскаржила постанову суду. В Apple впевнені, що прецедент потягне за собою вал аналогічних вимог від інших відомств і про принцип приватності даних користувачів доведеться забути.

Рішення Apple також підтримали Google і WhatsApp. Соціальні мережі Twitter і Facebook підтримали відмову Apple допомогти ФБР зламати iPhone.

3 грудня 2015 року Саїд Фарук і його дружина Ташфін Малик вбили 14 беззбройних людей і поранили ще більше двох десятків в місті Сан-Бернардіно (США). Вони намагалися сховатися, але були вбиті в перестрілці з поліцією, яка їх переслідувала. Відповідальність за напад узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

ФБР вдалося отримати дані з iPhone Саїда Фарука, який улаштував стрілянину в американському місті Сан-Бернардіно і тому “більше не потребує сприяння Apple”.

Liked the article?
Help us be even more cool!