ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФБР провело обшуки в будинках двох американців, які співпрацюють з державними ЗМІ Росії

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США на початку серпня провело обшуки в будинках двох американців, пов'язаних з російськими державними медіа. Один з них колишній інспектор ООН з озброєнь та радник президентської кампанії кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа у 2016 році Скотт Ріттер, повідомляє Reuters.

Як зазначає редакція, обшуки відбулися на тлі нещодавніх попереджень з боку США про те, що російський уряд намагається вплинути на президентські вибори в США, які відбудуться в листопаді.

Один з будинків у Делмарі, штат Нью-Йорк, належав Ріттеру, а інший, у Вірджинії, був пов'язаний з радником першої президентської кампанії Трампа у 2016 році Дмитром К. Саймсом.

Як зазначає Reuters, обидва чоловіки підтвердили обшуки у своїх заявах для медіа, але наразі не змогли дати додаткові коментарі.

ФБР, коли його запитали про повідомлення медіа щодо обшуків, заявило, що провело "дії правоохоронних органів, санкціоновані судом, за певними адресами".

В американській розвідці заявили, що Росія залишається "основною загрозою" для виборів у США і що Москва використовує складний арсенал інструментів для підтримки одного з кандидатів і посіву розбрату. Росія відкидає ці звинувачення. 

Газета The New York Times повідомила 21 серпня, що міністерство юстиції США розпочало ширше кримінальне розслідування стосовно американців, які працювали з російськими державними телеканалами. У статті цитувались американські посадовці, поінформовані про розслідування. ФБР не надало додаткових коментарів щодо цієї історії.

За даними The Times, очікується, що найближчим часом правоохоронці проведуть більше обшуків і, можливо, висунуть кримінальні звинувачення. Прокурори поки що не висунули звинувачень проти Саймса і Ріттера.

Саймс, який веде щотижневе ток-шоу на російському державному телебаченні, на каналі "Первый канал", повідомив іншому державному медіа, Sputnik, що він вважає обшук ФБР "спробою залякати мене, дискредитувати мене та завдати шкоди моїй здатності жити в Сполучених Штатах або навіть відвідувати Сполучені Штати, а також завдати шкоди моєму фінансовому становищу".

Ріттер, який був засуджений 2011 року журі присяжних у справі про онлайн-залякування неповнолітніх, заявив, що обшук його будинку був пов'язаний із занепокоєнням уряду США щодо можливого порушення закону про реєстрацію іноземних агентів. Цей закон вимагає від американців розкривати політичну діяльність від імені іноземних урядів. Він заперечує ці порушення і зазначає, що вважає обшук помстою за його критику зовнішньої політики США, зокрема щодо України. Він також зазначив, що співпрацював під час обшуку.

Ріттер цього тижня написав у державному медіа Russia Today, що з квітня 2020 року він був "зовнішнім співробітником (тобто підрядником) RT".

Liked the article?
Help us be even more cool!