ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФБР надало висновки дослідження відеомоніторингу у справі Шеремета

30.11.2016, 11:49

Експерти ФБР привезли українському слідству висновки дослідження відеомоніторингу в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна повідомив виконуючий обов’язки голови Національної поліції Вадим Троян.

“Експерти ФБР зараз знаходяться в Україні, вони привезли нашому слідству висновки дослідження відеомоніторингу. Це останнє дослідження в справі, яке вони проводили, висновок щодо вибухотехнічного дослідження був наданий раніше”, - сказав Троян.

Він запевнив, що для розкриття цього злочину проводиться величезний обсяг роботи, перевіряються всі раніше висунуті версії, йдуть слідчі дії, тривають експертизи. “Поки це все, що можна повідомити без шкоди слідству”, - сказав в.о. голови Нацполіції.
Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П. Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

15 серпня у Нацполіції повідомили, що інформація про те, що нібито заступник керівника Нацполіції Вадим Троян організовував стеження за керівниками “Української правди” Павлом Шереметом та Оленою Притулою, не підтвердилася.

7 вересня голова Національної поліції Хатія Деканоідзе заявила, що прориву в розслідуванні справи про вбивство журналіста “Української правди” Павла Шеремета поки немає.

12 вересня Печерський районний суд м. Києва дав згоду на доступ слідчих до інформації операторів мобільного зв'язку МТС Україна, Київстар і Лайфселл, а також відео з камер готелю “Опера” у справі про вбивство Павла Шеремета.

Фото - УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!