ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заявив, що соцмережа стала полем бою для пропаганд різних країн

28.04.2017, 10:07

Найбільша соціальна мережа світу Facebook заявила 27 квітня, що стала “полем бою” для різних урядів, які намагаються маніпулювати громадською думкою в інших країнах. Про це йдеться у звіті компанії, повідомляє DW з посиланням на Reuters.

Компанія анонсувала нові заходи для протидії “інформаційним операціям”, які вийшли за межі сучасного явища fake news - “брехливих новин”.

У підготовленому аналітиками з кібербезпеки документі йдеться, що окремі уряди та організації добре фінансують “підкилимні зусилля” для поширення пропагандистської інформації та брехні для геополітичних цілей.

У компанії також вказують на створення сотень штучних профілів для “хибного роздування” важливості окремих тем, збирання паролів користувачів обманом, кампанії з координації “лайків” для вірусного просування дописів, створення груп для прихованої пропаганди, а також поширення расистських матеріалів і таких коментарів, що розпалюють ненависть.

Як зазначають у компанії, подібне “хибне роздування” як правило організовується людьми із знанням місцевої мови та базовими знаннями про політичну ситуацію в країні-цілі пропаганди. Автори звіту додали, що метою таких кампаній може бути як підтримка чи дискредитація тих чи інших ідей або кандидатів, так і створення атмосфери непорозуміння та недовіри загалом.

Соцмережа повідомила, що почне боротьбу з “інформаційними операціями” із видалення фейкових профілів та виявлення політичного чи комерційного спаму.

Як повідомляв ІМІ, Facebook закрив близько 30 000 фальшивих акаунтів, які поширювали фейкові новини напередодні президентських виборів у Франції.

Facebook почав запроваджувати інструмент перевірки фактів сторонніми організаціями в боротьбі проти фейкових новин.

Liked the article?
Help us be even more cool!