ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook закриває офіси в Ірландії через звинувачення в ухиленні від сплати податків

28.12.2020, 14:19
Фото – itc.ua
Фото – itc.ua

Facebook вирішив ліквідувати ірландську дочку через звинувачення в ухиленні від сплати податків на $9 млрд. 

Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на The Guardian.

Компанія вирішила закрити підрозділи й повернути свою інтелектуальну власність у США незабаром після того, як Служба внутрішніх доходів США (IRS) подала на компанію до суду.

В IRS заявили, що компанія заборгувала понад $9 млрд через своє рішення від 2010 року “оптимізувати” оподаткування через Ірландію, де найнижча ставка податку на доходи корпорацій у Європі.

Перед виходом на біржу у 2012 році Facebook оцінила свої нематеріальні активи в $6,5 млрд 2010 року, але в IRS заявили, що реальна вартість компанії була втричі більшою і становила $21 млрд.

Рішення про ліквідацію трьох ірландських холдингових компаній Facebook було зареєстровано Управлінням реєстрації ірландських компаній.

У заяві Facebook ідеться, що ірландська холдингова компанія “була ліквідована внаслідок зміни, яка найкраще відповідає операційної структурі корпорації”. В межах підготовки до остаточного закриття ірландської дочки активи Facebook Ireland Holdings були передані її материнській компанії в США.

“Ліцензії на інтелектуальну власність, пов'язані з нашими міжнародними операціями, були репатрійовані назад у США. Ми вважаємо, що це відповідає нещодавнім і майбутнім змінам податкового законодавства, за які політики виступають у всьому світі”, – заявили у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!