ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заборонив французу вести онлайн-трансляцію власної смерті

07.09.2020, 12:43
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Facebook не дозволив 57-річному громадянину Франції Олену Коку вести прямий ефір своїх останніх днів у соціальній мережі. Про це повідомляє Ліга з посиланням на BBC.

Кок невиліковно хворий. Йому поставили діагноз 24 роки тому. 5 вересня він відмовився від їжі, пиття і ліків, а також планував транслювати в прямому ефірі останні дні життя. “Шлях до позбавлення починається, і повірте мені, я щасливий. <...> Я знаю, що попереду будуть важкі дні, але я вирішив і спокійний”, – заявив Кок, що страждає на захворювання, від якого злипаються стінки артерій.

У Facebook заявляють, що поважають рішення Кока привернути увагу до “складного питання”, однак вони “вжили заходів для запобігання прямої трансляції на його акаунті”, оскільки соцмережа не дозволяє демонструвати самогубство.

У липні Кок написав листа президентові Франції Емманюелю Макрону, попросивши його дозволити померти “гідно” за допомогою евтаназії. У листі він описав свої “надзвичайно жорстокі страждання”. Макрон заявив, що він був “зворушений листом”, однак “не стоїть вище закону” і не може задовольнити прохання.

У Франції евтаназія є незаконною. Пацієнти можуть відмовлятися від медичної допомоги та їжі, але це вважатиметься суїцидом.

Liked the article?
Help us be even more cool!