ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заборонить пропаганду білого націоналізму

28.03.2019, 11:23
Фото - ukrinform

Компанія Facebook заявляє, що заборонить на своїх платформах поширення висловлювань на підтримку білого націоналізму й сепаратизму. Про це йдеться в повідомленні компанії, оприлюдненому 27 березня, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми оголошуємо заборону на вихваляння, підтримку і представлення білого націоналізму і білого сепаратизму на Facebook та Instagram, що почне діяти наступного тижня. Зрозуміло, що ці концепції глибоко пов’язані з організованими групами ненависті і не мають місця на наших платформах”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, у Facebook заявили, що користувачам, які шукатимуть інформацію про перевагу білої раси, пропонуватимуть перейти на ресурси, які виступають проти пропаганди ненависті.

“На жаль, завжди будуть люди, які намагатимуться обійти наші системи, щоб поширювати ненависть. Наше завдання полягає в тому, щоб залишатися попереду, продовжуючи вдосконалювати наші технології, розвивати нашу політику і працювати з експертами, які можуть підтримати наші зусилля”, – наголосили в компанії.

Оголошення з’явилося невдовзі після того, як 15 березня у Новій Зеландії в місті Крайстчерч 50 людей загинули, ще 40 були поранені, коли 28-річний австралієць увірвався зі зброєю у дві мечеті і відкрив вогонь.

Відомо, що Брентон Таррант – білий ультранаціоналіст з Австралії, який писав про свою нетерпимість до мігрантів і мусульман у соціальних мережах. Він опублікував 74-сторінковий маніфест про свої погляди і ненависть до “загарбників”, якими він вважає мігрантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!