ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував в РФ сторінки компанії, яка збирала дані користувачів

12.10.2018, 12:24

Facebook вперше заблокував у Росії десятки акаунтів, що були пов'язані з компанією Social Data Hub, яку соцмережа запідозрила в нелегальному зборі та аналізі даних користувачів. Про це йдеться в офіційному коментарі Facebook, повідомляє “Українська правда” з посиланням на The Bell.

Facebook надіслав листа за адресою реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою негайно припинити збір і аналіз даних та надати соцмережі до 12 жовтня список усіх використаних відомостей і всіх клієнтів, які мали до них доступ, включно з державними структурами.

У соцмережі також вимагають знищення всіх даних, зібраних у Facebook.

У коментарі Facebook підкреслюється, що соцмережа заблокувала більше 66 акаунтів, профілів, сторінок і додатків Social Data Hub, яка раніше порівнювала себе з Cambridge Analytica.

“Видалення сторінок викликано тим, що компанія займалася скрейпінгом (технологія аналізу і отримання даних користувачів - ред.), що є порушенням нашої користувальницької угоди”, - йдеться в заяві Facebook.

Зазначається, що компанія може знайти і заблокувати ще більше облікових записів, пов'язаних із Social Data Hub.

Засновником компанії Social Data Hub є Артур Хачуян. Він також керує підприємством Fubutech. До 2014 року Хачуян очолював відділ кібернетики рекламного агентства “Апостол” Тіни Канделакі. В обох компаніях працює одна й та ж команда із 62 осіб.

Обидві компанії збирають, обробляють і аналізують дані. Social Data Hub виконує комерційні замовлення, а Fubutech - державні.

У коментарі The Bell Хачуян зняв із себе відповідальність за те, як державні органи розпоряджаються отриманими даними.

У коментарі РБК він заявив, що допускає подання позову проти Facebook у разі, якщо соцмережа не відновить акаунти.

Раніше Social Data Hub порівнювала себе з групою Cambridge Analytica, яка в травні припинила діяльність через звинувачення в незаконному використанні даних користувачів Facebook під час виборчої кампанії Дональда Трампа.

Хачуян сказав, що “все життя зневажав” Cambridge Analytica.

Liked the article?
Help us be even more cool!