ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував сторінку військових М'янми

22.02.2021, 10:11
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Facebook 21 лютого видалив сторінку збройних сил М'янми відповідно до своїх стандартів, які забороняють підбурювання до насильства.

Про це компанія заявила через день після того, як солдати М’янми застрелили двох учасників протесту проти перевороту 1 лютого, повідомляють “Букви” з посиланням на Reuters.

“Відповідно до нашої глобальної політики ми видалили з Facebook сторінку групи Tatmadaw за неодноразові порушення наших громадських стандартів, що забороняють підбурювання до насильства та координацію заподіяння шкоди”, – йдеться в заяві Facebook.

Військові М’янми відомі як Татмадау. Їхня сторінка True News на момент написання матеріалу не доступна.

Як повідомляє Reuters, 20 лютого двоє людей були вбиті в Мандалаї: поліція і солдати відкрили вогонь по демонстрантах, які протестували проти повалення обраного уряду Аунг Сан Су Чжі. За словами рятувальників, це був найкривавіший день за більш ніж два тижні демонстрацій.

Нагадаємо, 1 лютого збройні сили М’янми захопили владу внаслідок перевороту проти демократично обраного уряду Аунг Сан Су Чжі, яка була затримана разом з іншими лідерами її партії “Національна ліга за демократію”.

Збройні сили М’янми, які захопили владу в країні після арешту її керівників, заявили про плани провести нові вибори.

7 лютого стало відомо, що в М’янмі військові відімкнули доступ до Facebook, Twitter і Instagram. Проте це не завадило десяткам тисяч жителів країни вийти на протести.

Liked the article?
Help us be even more cool!