ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував сторінку "Укртрансгазу"

24.11.2021, 17:59
Фото: Укртрансгаз
Фото: Укртрансгаз

Соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку "Укртрансгазу". Про це "Нафтогаз" повідомив у Facebook.

"Facebook без очевидних причин забанив сторінку "Укртрансгазу" (Нафтогаз Зберігання газу). Компанія, що керує найбільшими підземними газовими сховищами в Європі, втратила свій голос у соціальній мережі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в компанії оскаржили рішення Facebook. Крім того, за останній рік соцмережа тричі блокувала сторінку АТ "Укртранснафта".

Перед цим Ольга та Анатолій Шарії ініціювали інформаційну атаку на керівницю пресслужби Нафтогазу Олену Коноплю через відмову надати усний коментар і прохання написати офіційне звернення. Повідомляється, що протягом кількох днів Конопля отримувала дзвінки та повідомлення з образами та погрозами, через що звернулася до поліції.

"Проти наших представництв в інтернеті давно працює згуртована й агресивна армія ботів переважно російського походження. Вони активно смітять в однотипних коментах і синхронно скаржаться Facebook на "неприпустимий контент" або на те, що "сторінка видає себе за іншу компанію", – кажуть у Нафтогазі.

Компанія скаржиться на недосконалість алгоритмів перевірки скарг Facebook, що дозволяють користувачам вільно займатися мережевим хуліганством. Водночас на оскарження блокувань у службі підтримки витрачається багато часу.

У Нафтогазі також підкреслили, що атаки в соцмережах відбуваються хвилями, в певні періоди часу, а потім спадають. Компанія вважає це частиною гібридної війни Росії проти державних установ України.

Liked the article?
Help us be even more cool!