ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував публікацію Асєєва щодо воєнних злочинців “Ізоляції”

02.04.2021, 11:29

Facebook заблокував публікацію журналіста, експолоненого “ДНР” Станіслава Асєєва, де оприлюднено фотографії та паспортні дані ключових воєнних злочинців секретної в’язниці “Ізоляції”, нібито за порушення норм спільноти.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку, передає ZMINA.

“Росіяни оперативно поскаржилися на публікацію щодо воєнних злочинців “Ізоляції” з російським громадянством, і фейсбук зніс мій пост. Але то вже неважливо, бо інформація зафіксована майже у всіх національних ЗМІ. Проте такі дії зайвий раз доводять, що для РФ тема “Ізоляції” стає все більш суттєвою і проблемною”, – написав він.

Нагадаємо, бойовики самопроголошеної “ДНР” захопили артзавод “Ізоляція” у червні 2014 року та облаштували в’язницю. Там утримували й Станіслава Асєєва, якого звільнили з полону в грудні 2019 року.

У січні 2021 року невідомі почали публікувати фотографії “Ізоляція” в анонімному телеграм-каналі, Асєєв підтвердив автентичність знімків. Донецькі правоохоронці заявили, що долучили ці знімки до кримінальних проваджень.

Сам журналіст наприкінці березня 2021 року оприлюднив у соцмережі фотографії та паспортні дані трьох ключових воєнних злочинців “Ізоляції”, які мають російське громадянство. Встановити їхні особи вдалося за підтримки вебсайту журналістських розслідувань Bellingcat.

Liked the article?
Help us be even more cool!