ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував напередодні виборів сторінки урядовців Уганди

11.01.2021, 17:01
Фото – itc.ua
Фото – itc.ua

Компанія Facebook закрила низку облікових записів урядовців Уганди, звинувативши їх у маніпулюванні громадською думкою напередодні виборів, що мають відбутися 14 січня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на AFP.

"Цього місяця ми видалили мережу облікових записів та сторінок в Уганді, які брали участь у CIB (Координована неправдива поведінка) задля впливу на громадську думку напередодні виборів", – заявила керівник відділу комунікацій Facebook у країнах Африки Кезія Анім-Аддо.

"Вони використовували фальшиві облікові записи для управління сторінками, коментування чужого вмісту, видавання себе за інших користувачів, повторного обміну дописами в групах, щоб зробити їх популярнішими, ніж вони є", – зазначила Анім-Аддо.

Водночас прессекретар президента Мусевені – Дон Ваньяма, звинуватив Facebook у спробі вплинути на результат виборів.

"Ганьба іноземним силам, які думають, що можуть допомогти посадити маріонеткове керівництво в Уганді, заблокувавши сторінки членів керівної партії", – заявив Ваньяма.

В Уганді цього тижня відбудуться президентські та парламентські вибори, на яких чинний президент Йовері Мусевені змагається з опозиційним політиком Боббі Вайном.

Liked the article?
Help us be even more cool!