ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував іранських хакерів, що шпигували за військовими США

16.07.2021, 15:43
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

Компанія Facebook заявила, що заблокувала “витончену” онлайн-кампанію кібершпигунтва, проведену хакерами в Ірані, які намагаються за допомогою своєї платформи відстежувати близько 200 західних військових, оборонних та аерокосмічних співробітників.

Про це повідомляють "Букви" з посиланням на Financial Times.

За даними Facebook, група іранських хакерів, відома як Tortoiseshell, створила на своїй платформі фальшивих онлайн-персонажів, таких як співробітники оборони й рекрутери, щоб обманом змусити жертв випадково клацнути шкідливі посилання або файли, які дозволили б стеження за їхніми пристроями.

Кампанія, що проводиться з 2020 року, була націлена на близько 200 осіб, що працюють у військовій, оборонній і аерокосмічній галузях, “насамперед у США і  меншою мірою у Великобританії і Європі”.

Хоча Facebook не стверджує, що кампанія проводилася за підтримки держави, було виявлено, що частина шкідливого ПО, розгорнутого хакерами, була розроблена ІТ-компанією з Тегерану, “пов’язаною з Корпусом вартових ісламської революції”.

Крім використання Facebook, Tortoiseshell створював підроблені вебсайти, зокрема підроблені версії сайту пошуку роботи Міністерства праці США і вебсайти з наймання для певних оборонних компаній. Це дозволило хакерам украсти електронну пошту своїх жертв і дані для входу в соціальні мережі, а також зібрати інформацію про використання їхніх пристроїв.

В інших випадках хакери приховували шкідливе ПО в таблицях Microsoft Excel, надаючи їм доступ до систем жертв.

Іран – поряд з Росією, Китаєм і Північною Кореєю – є одним з найпотужніших кіберзлочинців і останнім часом націлився на дослідників, вчених і дипломатів, які знаються на політиці.

Liked the article?
Help us be even more cool!