ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував 115 акаунтів напередодні виборів у США

06.11.2018, 11:34

Соціальна мережа Facebook повідомила, що заблокувала 115 облікових записів користувачів після того, як влада США сповістила про підозрілу активність, яка може бути пов’язана з іноземною країною, повідомляє Радіо Свобода.

Цьому рішенню передувала спільна заява Департаменту внутрішньої безпеки США, Міністерства юстиції, офісу директора Національної розвідки та Федерального бюро розслідувань у переддень призначених на 6 листопада виборів до Конгресу. Вони вказали, що США не терпітимуть іноземного втручання у вибори з боку Росії, Китаю, Ірану чи будь-яких інших держав.

Facebook заявляє, що необхідно провести подальший аналіз, щоб визначити, чи видалені ним акаунти пов’язані з Росією загалом чи з російським “Агентством інтернет-досліджень”, яке спецслужби США вважають причетним до втручання у вибори 2016 року.

За даними компанії, заблоковано 30 акаунтів Facebook і 85 облікових записів Instagram, які, як передбачається, використовуються для “скоординованої негідної поведінки”.

“Ми негайно заблокували ці облікові записи і тепер вивчаємо їх більш детально”, - йдеться в заяві Натаніеля Глейхера, голови політики кібербезпеки Facebook.

Він уточнив: "Майже всі сторінки Facebook, пов'язані з цими акаунтами, відображаються французькою або російською мовами, в той час як акаунти Instagram, схоже, переважно були англійською мовою: деякі були зосереджені на знаменитостях, інші - на політичних дебатах".

У заяві наголошується, що зазвичай компанія утримується від оприлюднення передчасних висновків.

“Як тільки ми дізнаємося більше, зокрема чи пов'язані ці акаунти з російськими дослідними інтернет-агентствами або іншими іноземними організаціями, ми оновимо цей пост”, - зазначив Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на компанію.

Liked the article?
Help us be even more cool!