ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook викрив китайську мережу, яка просувала фейкового експерта щодо COVID-19

02.12.2021, 15:35
Фото – 123RF.COM / edgeprop.my
Фото – 123RF.COM / edgeprop.my

Компанія Meta (Facebook) повідомила про викриття мережі з понад 500 акаунтів, що просували біолога зі Швейцарії Вілсона Едвардса, якого не існує. Фейковий учений критикував розслідування про походження COVID-19 у Китаї.

Про це йдеться у звіті Meta за листопад 2021 року, повідомляє Суспільне.

Компанія виявила 524 акаунти, 20 сторінок і чотири групи у Facebook, а також 86 акаунтів в Instagram, які поширювали заяви "Едвардса". Їх адміністрували працівники компанії в китайській провінції Сичуань.

Як встановили в Meta, спершу мережа ботів поширювала дописи фейкового біолога, після чого їх підхоплювали реальні користувачі, які працюють у державних інфраструктурних компаніях Китаю.

Щоб приховати зв’язок "Вілсона Едвардса" з Китаєм, адміністратори мережі ботів використовували VPN, зазначається у звіті. Крім того, на думку аналітиків компанії, фото "біолога" було згенероване за допомогою штучного інтелекту.

На активність "біолога Вілсона Едвардса зі Швейцарії" ЗМІ звернули увагу в серпні 2021 року. У дописах він посилався на свої джерела у ВООЗ і стверджував, що США втручаються в розслідування походження коронавірусу в Китаї.

10 серпня посольство Швейцарії в Китаї заявило, що не знайшло в реєстрах інформації про існування "Вілсона Едвардса". Не було в нібито біолога і жодної наукової публікації. Після цього згадки про Едвардса поступово зникли зі сторінок китайських ЗМІ та користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!