ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook виділить $5 млн на журналістів для розвитку своєї видавничої платформи

05.05.2021, 10:52
Фото – Michele Doying / The Verge
Фото – Michele Doying / The Verge

Компанія Facebook оголосила про наміри виділити 5 мільйонів доларів на роботу журналістів для розвитку власної видавничої платформи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що ці кошти витратять на оплату роботи журналістів, які почнуть публікувати матеріали в сервісі компанії.

Платформа передбачає, що журналісти зможуть самостійно публікувати матеріали, а також створювати вебсайти з використанням інструментів компанії. Все це буде пов'язане зі сторінкою автора у Facebook.

Заявку на участь у програмі зможе подати будь-який журналіст зі США. Перевага віддаватиметься тим, хто висвітлює проблеми темношкірих, азійців, латиноамериканців та інших народів у місцях, де відсутні новинні сервіси. Сума гонорарів за матеріали поки не називається.

“Цей крок стане однією з відповідей Facebook на тенденцію розсилання інформаційних бюлетенів електронною поштою, очолювану такими платформами, як Substack. Вони орієнтовані на репортерів, які часто є єдиним голосом спільноти”, – заявили в компанії.

Ініціатива компанії відбулася на тлі переходу журналістів з великих ЗМІ на різні майданчики. Кілька авторів з New York Times і Vox Media перейшли на Patreon і Substack для більшого заробітку, який практично не має обмежень завдяки підпискам.

Нагадаємо, компанія Facebook почала тестувати позначення на платформі сторінок сатиричного характеру, щоб люди не плутали їх з реальністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!