ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив в Україні десятки профілів, пов’язаних із партією Порошенка та іншими організаціями

13.01.2021, 12:45
Фото – seo-marketing.com.ua
Фото – seo-marketing.com.ua

Соціальна мережа Facebook видалила в грудні 2020 року десятки профілів, пов’язаних із партією “Європейська солідарність” і громадськими організаціями “Справа громад” та “Антикорупційний блокпост”.

Про це йдеться 12 січня у звіті Facebook, повідомляє Радіо Свобода.

Підставою для видалення названо “скоординовану неавтентичну поведінку”. Це поняття у Facebook тлумачать як “скоординовані зусилля для маніпулювання публічними дебатами задля стратегічної мети, де фальшиві акаунти є основними для операції”.

У розлогому звіті Facebook пояснює, що “люди, які стоять за цією активністю, використовували фейкові акаунти, щоб створити фіктивних осіб, уникнути нашого контролю, модерувати сторінки та писати в групах, названих за містами в Україні”.

“Вони також поширювали контент з офіційних сторінок політичних партій і політиків, ставили лайки й коментували під текстами інших людей, щоб показати їх (партії та політиків. – Ред.) популярнішими, ніж вони є насправді. Ця мережа розміщувала повідомлення українською та російською мовами про новини та політику в Україні, включно зі схвальними коментарями про “Європейську солідарність” та її кандидатів, громадську організацію “Справа громад”, експрезидента Порошенка та критикою президента Зеленського. Частина цього контенту була оцінена місцевими фактчекерами як фальшива”, – йдеться в повідомленні Facebook.

У партії “Європейська солідарність” та громадських організаціях “Справа громад” та “Антикорупційний блокпост” наразі не коментували це рішення Facebook.

Крім десятків акаунтів в Україні, Facebook вилучив також акаунти в Киргизстані, Казахстані, Бразилії, Аргентині, Пакистані, Індонезії та Марокко, спрямовані на аудиторії в межах цих країн. Ще п’ять мереж – з Ірану, України, Франції, Марокко та Росії – мали на меті вплив на людей поза межами цих країн. Усього в грудні через “скоординовану неавтентичну поведінку” видалено 1957 акаунтів із Facebook, 707 – з Instagram, також видалено 156 сторінок і 727 груп.

Liked the article?
Help us be even more cool!