ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив сотні акаунтів, до яких причетні Росія та Франція

16.12.2020, 10:53
Фото – seruni.id
Фото – seruni.id

Соціальна мережа Facebook видалила в декількох країнах Африки та Близького Сходу сотні акаунтів та сторінок, до яких причетні Росія та Франція, через “неавтентичну поведінку”.

Про це йдеться в блозі компанії, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні ми видалили три мережі акаунтів за порушення наших правил щодо іноземного або урядового втручання, яке вважається координованою неавтентичною поведінкою від імені іноземної або урядової організації. Ці мережі з Франції та Росії спрямовували свої зусилля на декілька країн Північної Африки й Близького Сходу”, – заявили у Facebook.

Соцмережа зазначила, що видалила 84 Facebook-акаунти, шість сторінок, дев’ять груп та 14 Instagram-акаунтів, які були створені у Франції, через втручання в справи Центральної Африканської Республіки (ЦАР), Малі, Нігерії, Буркіна-Фасо, Алжиру, Кот-д’Івуару та Чаду.

Також компанія видалила 63 Facebook-акаунти, 29 сторінок, сім груп та один Instagram-акаунт, створені в Росії та націлені на “неавтентичну поведінку” в Центральній Африканській Республіці, Мадагаскарі, Камеруні, Екваторіальній Гвінеї, Мозамбіку, Південній Африканській Республіці та діаспори ЦАР у Франції.

Крім того, соцмережа видалила 211 Facebook-акаунтів, 126 сторінок, 16 груп та 17 Instagram-акаунтів, які були створені в Росії й демонстрували “неавтентичну поведінку” в Лівії, Судані та Сирії.

Liked the article?
Help us be even more cool!