ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив понад 650 сторінок, створених Росією та Іраном для поширення дезінформації

22.08.2018, 10:00
Фото -apnews.com

Компанія Facebook видалила понад 650 сторінок, груп і акаунтів, які вважала “помилковими”, створеними Росією та Іраном для поширення дезінформації. Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні були видалені кілька сторінок, груп і акаунтів за узгоджені недостовірні дії у Facebook та Instagram. Частина цієї діяльності відноситься до Ірану, інша частина – до Росії”, – йдеться в заяві.

Діяльність Росії “пов'язана з російською розвідкою”, вона сфокусована на поширенні дезінформації, орієнтованої на США.

“Ми видалили сторінки, групи і облікові записи, які можуть бути пов'язані з джерелами, які, як раніше встановив уряд Сполучених Штатів, є російськими військовими розвідувальними службами”, – зазначив Facebook.

Іранський вплив спрямований на країни Близького Сходу.

“Це дві різні кампанії, ми не виявили зв'язку або координації дій між ними. Однак ними використовувалася однакова тактика – створення мережі акаунтів, які вводять в оману щодо того, хто вони і чим займаються”, – йдеться в заяві.

Керівник компанії Марк Цукерберг заявив журналістам, що “безпека – це не те питання, яке можна вирішити повністю”.

“Наші противники просунуті, добре фінансуються, але зрушили від активного до випереджувального виявлення, це – значна зміна, і з часом вона зробить Facebook більш безпечним”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!