ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив мережу акаунтів з Росії, які поширювали фейки про вакцини

11.08.2021, 10:00
Фото - rbc.ua
Фото - rbc.ua

Компанія Facebook заблокувала мережу, яка з Росії поширювала дезінформацію стосовно вакцин проти коронавірусу. Про це йдеться у звіті Facebook, повідомляє Укрінформ.

У Facebook зазначили, що виявили зв'язок між мережею акаунтів та дезінформаційною кампанією проти вакцин маркетингового агентства Fazze, яке є частиною російської компанії AdNow.

“Fazze тепер заборонено на нашій платформі. Ця крос-платформна операція була націлена насамперед на аудиторію в Індії, Латинській Америці та меншою мірою - у Сполучених Штатах”, - йдеться в повідомленні.

Загалом було видалено 65 російських акаунтів у фейсбуці та 243 - в інстаграмі.

Уточнюється, що це була “друга хвиля спроб” мережі акаунтів очорнити COVID-вакцини західного виробництва. Розслідування показало, що в листопаді 2020 року та сама мережа намагалася представити вакцину AstraZeneca як небезпечну, оскільки в ній використовується аденовірус, взятий у шимпанзе.

Ці повідомлення з'явилися у Фейсбуці мовою гінді приблизно в той самий час, коли уряд Індії обговорював питання про видачу дозволу на використання вакцини AstraZeneca.

Обидві хвилі кампанії, за даними BBC, не увінчалися успіхом та не набули великого поширення - попри розмах та розмаїття використаних методів.

Водночас Facebook у своєму звіті вказує на очевидні помилки організаторів кампанії, зокрема плутанину з мовами. Так, меми мовою гінді супроводжувалися хештегами португальською.

Liked the article?
Help us be even more cool!