ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив майже 100 сторінок, які координувалися з РФ та брехали про Україну

07.05.2019, 10:23
Фото – ukrinform

Facebook видалив 97 облікових записів, сторінок і груп, які координувалися з Росії та фокусувалися на Україні. Про це йдеться в блозі компанії, повідомляє Укрінформ.

“Ми видалили 97 облікових записів Facebook, сторінок і груп, які демонстрували скоординовану неправдиву поведінку як частина мережі, що виходить з Росії і зосереджена на Україні", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, особи, які стоять за цією діяльністю, використовували фальшиві облікові записи для управління сторінками і групами, поширення свого контенту і підвищення залученості користувачів, а також для залучення їх до переходу на інші сайти з різноманітним контентом.

Фейкові акаунти публікували неправдиву інформацію про військовий конфлікт на сході України, політику Росії і Європи, війну в Сирії.

Зокрема, було видалено 62 особистих акаунти, 10 публічних сторінок і 25 груп. На кожній сторінці було не менше 34 тис. підписників, а в однієї з груп було близько 86 тисяч читачів.

Крім того, було видалено ще 21 обліковий запис, сторінку і акаунт в Instagram, які були частиною меншого мережевого втручання з Росії, спрямованого на Австрію, країни Балтики, Німеччину, Іспанію, Україну і Велику Британію. Вони поширювали повідомлення про місцеву політику, включно з темами біженців, питаннями релігії, НАТО.

Ці сторінки були виявлені під час внутрішніх розслідувань скоординованого, як припускається, Росією поширення брехливого ​​контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!