ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив десятки акаунтів, які вели проплачену політагітацію в Україні

09.07.2020, 10:47
Фото – doblellave.com
Фото – doblellave.com

Facebook видалив 72 акаунти, 35 особистих сторінок і 13 облікових записів Instagram, які займалися політичною агітацією в Україні, а на їхню діяльність витратили майже 2 мільйони доларів.

Про це повідомляє “Бабель” з посиланням на керівника з безпекової політики Facebook Натаніеля Глейхера.

За його словами, з цих акаунтів залишали коментарі в групах та на особистих сторінках, а також керували іншими сторінками. Частину з них видалили за розпалювання ворожнечі.

“Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особу і координацію, наше розслідування звʼязало цю діяльність з рекламним агентством в Україні Postmen”, – сказав очільник політики кібербезпеки.

Також Глейхер повідомив, що мережа сторінок була “особливо активною” під час президентських і парламентських виборів 2019 року. Після виборів частина сторінок переформатувалась, і в них уже публікують політичні дописи та меми на тему Криму, НАТО, економічної політики в Україні, внутрішньої політики, виборів, а також критикують або підтримують різних політичних діячів, зокрема Володимира Зеленського, лідерку партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко і пʼятого Президента Петра Порошенка.

Мережу виявили, коли проводили розслідування “неприродної поведінки” акаунтів з України.

Загалом ці акаунти витратили на рекламу у Facebook та Instagram приблизно $1,93 мільйона.

Liked the article?
Help us be even more cool!