ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив 148 сторінок, створених у РФ, за "негідну поведінку" в Україні

17.01.2019, 15:15

Компанія Facebook видалила 107 сторінок, груп та облікових записів, а також 41 обліковий запис Instagram, створених у Росії та тих, які діють в Україні, за участь у скоординованій негідній поведінці. Про це 17 січня повідомив голова політики кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер під час конференц-сall, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Особи, які стоять за цими обліковими записами, в основному представлялися українцями та використовували різні фіктивні облікові записи, одночасно ділячись місцевими українськими новинами на різні теми, такими як погода, протести, НАТО й стан здоров'я в школах. Ми виявили деякі технічні збіги з діяльністю в Росії, яку ми спостерігали до проміжних виборів у США”, - повідомив він.

Як зазначив Натаніель Глейхер, йдеться про 26 сторінок, 77 облікових записів Facebook і чотири групи, а також 41 обліковий запис Instagram. Загальне охоплення аудиторії: майже 180 тис. користувачів Facebook і понад 55 тис. користувачів Instagram були передплатниками однієї або декількох із цих сторінок.

Витрати на рекламу становили орієнтовно $25 тис. у Facebook та Instagram і оплачувалися в російських рублях. Перша публікація з'явилася в січні 2018 року, а остання - в грудні 2018 року.

“Ми ще не завершили огляд органічного контенту, що надходить із цих акаунтів”, - додав він.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в межах боротьби з втручанням у проміжні вибори було заблоковано 30 акаунтів Facebook і 85 облікових записів Instagram, які, ймовірно, використовуються для "скоординованої негідної поведінки".

Liked the article?
Help us be even more cool!