ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалила кілька мереж, які поширюють фейки. Серед них ботоферма Юлії Тимошенко

06.11.2020, 17:27
Фото – tobias-dziuba.de
Фото – tobias-dziuba.de

Соціальна мережа Facebook заблокувала дільність низки мереж ботів, які поширювали фейки у восьми країнах – в Ірані, Афганістані, Єгипті, Туреччині, Марокко, М'янмі, Грузії та Україні. Про це повідомляє MediaSapiens із посиланням Reuters.

У компанії пояснили, що видалили мережі в межах боротьби з фейками. Загалом Facebook видалила 8 тисяч сторінок і груп, які поширювали дезінформацію.

Згідно з повідомленням Facebook, у Єгипті, Туреччині та Марокко мережами керували організації, пов’язані з “Братами-мусульманами”. У Грузії соцмережа заблокувала дві мережі ботів, які поширювали політичний контент. 

Серед забанених є і ботоферма, яка працювала на Юлію Тимошенко. Зі звіту випливає, що забанили 46 акаунтів, 44 сторінки й одну групу у Facebook та три акаунти в Instagram. На ці сторінки були підписані 800 тисяч осіб, а на їхнє розкручення витратили понад $2 млн.

Нагадаємо, у Facebook та Instagram заблокували 2,2 млн рекламних оголошень за спроби втручання у вибори в США. Крім того, на 150 млн дописів із неправдивою інформацією було розміщено попередження, а 120 тис. публікацій видалено.

Facebook посилює свої зусилля, щоб уникнути повторення подій 2016 року, коли через соцмережі відбувалася маніпуляція виборцями. 

Liked the article?
Help us be even more cool!