ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалятиме дипфейки та маніпулятивні відео

08.01.2020, 10:04
Фото – nycpoliticalforum.org
Фото – nycpoliticalforum.org

Facebook оголосив про посилення заходів для протидії дипфейкам та іншому маніпулятивному контенту. Про це йдеться в блозі компанії, повідомляє Громадське.

Так, соцмережа визначила два критерії для видалення маніпулятивних відео:

  • їх редагували чи обробляли (якщо це не стосується якості або чіткості зображення) в спосіб, через який глядач може вважати, що людина на відео каже щось, чого вона насправді не говорила;
  • їх створив штучний інтелект чи машинне навчання, яке поєднує, замінює чи накладає контент на відео в такий спосіб, що вони видаються справжніми.

У Facebook зауважили, що для боротьби з дипфейками використовуватимуть різні підходи – від дослідження створеного штучним інтелектом контенту до партнерства з науковими колами, урядами й індустрією.

Водночас не видалятимуть відео, створені для пародії чи сатири, зміни порядку слів або вилучення окремих фраз.

Соцмережа додала, що всі відео, видалені за новими правилами, переглянуть незалежні фактчекери, з якими компанія уклала відповідні домовленості.

“Якщо фото чи відео фактчекер оцінив як фальшиве або частково фальшиве, ми значно зменшуємо його поширення в новинній стрічці та відхиляємо його, якщо воно просувається як реклама. І що ще важливо: ті, хто його бачить, спробує поширити чи вже поширив, побачать попередження про те, що воно є фальшивим”, – зазначили у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!