ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook відмовиться від особливих правил щодо політиків після бану Трампа – The Verge

04.06.2021, 11:07
Фото – guide-high-tech.com
Фото – guide-high-tech.com

Соцмережа Facebook планує покласти край своїй політиці, яка здебільшого захищає політичних діячів від правил модерації контенту, які застосовуються до інших користувачів. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела The Verge

Видання зазначає, що ці зміни примітні для Facebook. Раніше керівники компанії, включно з генеральним директором Марком Цукербергом, заявили, що їм не слід стримувати виступи політиків. Вони стверджували, що такі виступи вже наражаються на найбільшу перевірку у світі й що приватні компанії не повинні цензурувати те, що політики кажуть своїм громадянам.

У 2019 році віцепрезидент Facebook із глобальних справ Нік Клегг публічно роз'яснив політику, заявивши, що "ми розглядатимемо виступи політиків як гідний новин контент, який зазвичай слід бачити й чути". Крім явно незаконного контенту, такого як дитяча порнографія, Facebook вживатиме заходів проти коментарів політиків тільки в тому разі, якщо вони можуть дійсно завдати фізичного збитку або перешкоджати голосуванню. Як зазначається, контент з інших джерел, яким діляться політики, наприклад новинні посилання або відео, вже пройшли фактчекінг.

Згідно з новою політикою Facebook, повідомлення, зроблені безпосередньо політичними діячами, як і раніше, не перевірятимуться мережею незалежних фактчекерів компанії. Але вони вперше будуть відкриті для примусу до більшої кількості правил, які модератори Facebook застосовують до інших користувачів.

Facebook також планує "пролити світло" на приховану систему страйків. Це охоплюватиме повідомлення користувачів про попередження щодо порушення правил, яке може призвести до блокування.

Як повідомляється, у компанії збираються оголосити про зміни в п'ятницю.

Представник Facebook не прокоментував історію The Verge.

Liked the article?
Help us be even more cool!