ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook та Twitter заблокували новинні сторінки через дезінформацію про вибори в США

04.11.2020, 10:45

Соціальні мережі Twitter і Facebook заблокували деякі новинні облікові записи, що поширювали дезінформацію про вибори в США. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Заблоковані сторінки були новими, здебільшого правими новинними акаунтами, які публікували інформацію про голосування на виборах.

Деякі облікові записи, заблоковані 3 листопада, подавали інформацію, яку згодом цитували та висвітлювали російські ЗМІ, повідомляє Радіо Свобода.

Twitter заявив, що облікові записи були заблоковані через порушення політики щодо “координації” через публікацію неприпустимого контенту.

В одного із заблокованих акаунтів, SVNewsAlerts, було більш як 78 тис. передплатників у твіттері. Зокрема, за останній тиждень їхня кількість збільшилася більш ніж на 10 тис. Ресурс SVNewsAlerts із понад 78 тис. підписників у Twitter часто попереджав про “заворушення”, пов’язані з виборами, та висвітлював проблеми з громадською безпекою під час голосування. Він посилався на заяви про буцімто махінації з боку демократів і звертав увагу на мітинги й виступи президента США Дональда Трампа.

Серед інших заблокованих акаунтів – FJNewsReporter, Crisis_Intel і Faytuks.

Facebook також заблокував кілька акаунтів, зокрема SV News і FJ News, пославшись на “недостовірну поведінку”. У сторінки SV було більш як 20 тис. підписників.

Твіти SVNewsAlerts і Faytuks десятки разів висвітлювались у підконтрольних Росії Sputnik та RT, повідомляє Reuters.

Американські спецслужби раніше заявили, що Росія втручалась у виборчий процес у США, зокрема 2016 року, через платформи соціальних мереж та іншими способами. Москва заперечує, що втручалась у вибори в США чи будь-де за кордоном.

Facebook, Twitter і YouTube запровадили політику щодо запобігання поширенню неправдивої інформації, спрямованої на зміну результатів виборів.

Як повідомляв ІМІ, 3 листопада Twitter позначив пост президента США Дональда Трампа про “спробу суперників вкрасти вибори” як такий, що вводить в оману.

Liked the article?
Help us be even more cool!