ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook та Instagram дозволили закликати до насильства проти російських окупантів та путіна

11.03.2022, 12:41
Фото – delfi.lt
Фото – delfi.lt

Компанія Meta, яка володіє соцмережами Facebook та Instagram, дозволила користувачам з деяких країн закликати в цих соцмережах до насильства проти російських окупантів, які беруть участь у війні проти України. 

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Також можна буде публікувати контент із закликом до смерті президента рф володимира путіна, який розпочав війну, і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який підтримує його. 

“У відповідь на напад Росії на Україну ми тимчасово зняли заборону з контенту, який зазвичай порушує наші правила, наприклад заклику “смерть російським окупантам”. Але ми продовжимо блокувати заклики до насильства, спрямованого проти цивільних з Росії”, – йдеться в заяві представника Meta.

Заклики до смерті путіна та Лукашенка будуть дозволені в тому разі, якщо вони не мають іншої мети та не описують місця та методів, за допомогою яких це може бути зроблене.

Заклики до насильства проти російських окупантів дозволені для користувачів з України, а також Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії та Словаччини.

У листі, який був розісланий модераторам Meta, йдеться про те, що дозволяються висловлювання, які інакше були б вилучені. У разі, коли вони спрямовані на окупантів, за винятком полонених, чи росіян, коли з контексту зрозуміло, що йдеться про тих, які вторглися до України.

“Ми робимо це тому, що ми помітили, що в цьому конкретному контексті “російські солдати” використовуються як довірені особи для російських збройних сил. Політика розпалювання ненависті, як і раніше, забороняє напади на росіян”, – йдеться в листі.

Минулого тижня Росія заявила, що блокуватиме доступ до Facebook на своїй території

Liked the article?
Help us be even more cool!