ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook судиться з двома українцями через незаконний збір особистих даних

12.03.2019, 12:30
Фото - bbc.com

Соцмережа Facebook подала позови проти двох українців – Андрія Горбачова та Гліба Случевського – через незаконне збирання персональних даних користувачів за допомогою спеціального додатка, повідомляє Громадське з посиланням на ВВС.

За даними Facebook, цей додаток користувачі соцмережі встановили близько 63 тисяч разів у період з 2016-го до жовтня 2018 року.

Зазначається, що вказані чоловіки працювали в компанії Web Sun Group. Вони розробили тести з назвами “Що каже про тебе колір очей?”, “Люди люблять вас за ваш розум чи красу?” тощо. Після тесту користувачам пропонували встановити додаток, який збирав їхні персональні дані, зокрема фото, списки друзів та інше.

У Facebook наголосили, що користувачам надали неправдиву інформацію про те, що додаток отримає тільки обмежений доступ до даних їхнього профілю.

Соцмережа звинувачує українців у порушенні законів США щодо комп’ютерного зламу та умов користування Facebook.

У судових документах йдеться, що соцмережа оцінила шкоду від діяльності Горбачова та Случевського у понад 75 тисяч доларів.

Нагадаємо, засновник Facebook Марк Цукерберг оголосив про новий вектор розвитку компанії, який базується на захисті персональних даних користувачів.

Раніше в парламенті Великої Британії звинуватили Facebook у продажі особистих даних користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!