ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook скоротить кількість політичного контенту для користувачів з низки країн

11.02.2021, 10:22
Фото – Michele Doying / The Verge
Фото – Michele Doying / The Verge

Компанія Facebook повідомила, що найближчими тижнями тимчасово скоротить кількість політичного контенту в стрічках користувачів з низки країн, зокрема і США.

Про це йдеться на сайті компанії, повідомляють "Букви".

Так, нещодавно засновник Facebook Марк Цукерберг під час подання фінансового звіту заявив, що часто люди повідомляють, що не хочуть бачити публікації на політичну тематику у своїй стрічці.

У зв’язку з цим у компанії вирішили протягом наступних декількох місяців перевірити різні підходи, щоб краще зрозуміти вподобання користувачів.

Так, уже цього тижня кількість постів про політику зменшиться “в невеликого відсотка” користувачів у Канаді, Бразилії та Індонезії. А найближчими тижнями це станеться і в США.

У Facebook уточнили, що політичний контент не повністю видалятимуть зі сторінок користувачів.

"Важливо відзначити, що ми не видаляємо політичний контент із Facebook загалом. Наша мета – зберегти здатність людей знаходити політичний контент у Facebook і взаємодіяти з ним, поважаючи водночас небажання людини бачити його у верхній частині своєї стрічки новин", – йдеться в повідомленні.

У Facebook зазначили, що не чіпатимуть повідомлення про COVID-19 від ВООЗ, національних і регіональних агентств та служб охорони здоров’я обраних країн. Крім того, під модерацію не підпадатимуть повідомлення від офіційних державних агентств і служб.

Згідно з даними Facebook, у США на політичний контент припадає лише близько 6% усіх повідомлень, які користувачі бачать у стрічці. Водночас у компанії зазначають, що "навіть невеликий відсоток політичного контенту може вплинути" на чиюсь думку.

Поки політичний контент не почали модерувати, у Facebook пропонують користувачам налаштувати свою стрічку за допомогою вже наявних інструментів. Це, наприклад, такий інструмент, як "Обране", який дозволяє обирати людей і сторінки, які користувач хоче бачити в своїй стрічці. Крім того, є можливість відімкнути політичну рекламу.

Liked the article?
Help us be even more cool!