ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook припинить використовувати функцію розпізнавання облич

03.11.2021, 10:35
Фото - REUTERS
Фото - REUTERS

Facebook припинить використання технології розпізнавання облич на фото та відео користувачів з міркувань конфіденційності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

“Компанія Meta Platforms Inc., якій належить платформа Facebook, більше не використовуватиме технології розпізнавання облич на фотографіях та відео, оприлюднених у флагманській соціальній мережі компанії”, - зазначається в повідомленні.

У компанії Цукерберга заявили, що їм потрібно зважити всі переваги, а також зростаючі занепокоєння навколо цієї технології.

Facebook протягом багатьох років використовував функцію розпізнавання обличчя на зображеннях, щоб спонукати людей позначати друзів або членів родини, а також сповіщати людей, якщо інший користувач завантажує їхні зображення. У компанії заявили, що припинять роботу цієї системи “з міркувань конфіденційності” та видалять понад 1 мільярд “шаблонів розпізнавання обличчя”, які були сформовані за багато років.

Нагадаємо, останнім часом технологія розпізнавання облич у соціальних мережах викликала критику, особливо серед громадськості у США. В 2020 році компанія Facebook була вимушена виплатити $650 мільйонів у якості юридичного врегулювання у цьому питанні.

Liked the article?
Help us be even more cool!