ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook програв у суді суперечку з антимонопольним відомством Німеччини

24.06.2020, 11:30
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Компанія Facebook зловживала своєю панівною позицією на ринку соціальних мереж, збираючи дані користувачів. Таке рішення 23 червня ухвалив Федеральний верховний суд Німеччини, повідомляє DW.

Згідно з рішенням, Facebook не може без згоди користувачів поєднувати й опрацьовувати їхні особисті дані, зібрані за допомогою інших сервісів – WhatsApp, Instagram, а також вебсайтів та застосунків інших операторів.

Таким чином, суд підтримав рішення Федерального антимонопольного відомства ФРН, яке в лютому 2019 року запровадило стосовно соцмережі низку обмежень щодо оброблення зібраних даних. Регулятор вважає, що Facebook домінує на ринку Німеччини та зловживає своєю позицією для збирання та аналізу даних користувачів без їхньої згоди.

Представники соцмережі оскаржили позицію антимонопольного відомства у Вищому земельному суді в Дюссельдорфі, зазначивши, що регулятор недооцінює серйозності конкуренції для Facebook з боку YouTube, Snapchat та Twitter. У серпні 2019 року суд у Дюссельдорфі зупинив дію рішення відомства. Тепер же справа повернеться до цього суду для ухвалення остаточного рішення.

Очільник антимонопольного органу ФРН Андреас Мундт (Andreas Mundt) схвалив рішення Федерального верховного суду. На його думку, якщо збір та використання даних відбуваються з порушенням закону, антимонопольне законодавство має передбачати можливість втручання, щоб запобігти зловживанням.

Liked the article?
Help us be even more cool!